‘Smakelijke streken’ (streeklunch)

2023woensdag31mei12:00woensdag14:00‘Smakelijke streken’ (streeklunch)12:00 - 14:00(GMT+02:00) Type evenementActiviteit

Evenement details

PROGRAMMA

Op woensdag 31 mei van 12 – 14 uur ontvangt boerendochter Jacqueline Nell ons in de boomgaard van boerderij De Hoefwoning in Maasland voor een bourgondische boerenpicknick!

Het agrarisch veenweidegebied van Midden-Delfland heeft veel moois te bieden. Wij VIA’s wonen en werken er. Daarnaast is er recreatieruimte en natuur met veel water en weidevogelpracht. En zorgen de boeren in ons gebied voor prachtige ambachtelijke streekproducten. Die streekproducten kom je nog lang niet overal tegen, maar op De Hoefwoning is ’streek’ de standaard.

SMAKELIJK ETEN EN EEN GOED GESPREK

Jacqueline Nell serveert ons in de boomgaard van haar ouderlijk huis een ‘bourgondische boerenpicknick’. Dat is leuk, gezellig en lekker. En voor ons als VIA-onderneemsters een uitgelezen kans om eens écht te proeven en te beleven wat Midden-Delfland ons te bieden heeft. Kunnen we meteen een ‘boom’ opzetten over de rol van óns landelijk gebied als voedsellandschap voor ‘de stad’. Uiteraard levert ook Jacqueline haar bijdrage aan dat gesprek, met levendige verhalen over haar onderneming.

MEEDOEN? INSCHRIJVEN GEWENST

We hopen heel veel VIA’s te begroeten! Eet je mee? Meld je dan uiterlijk zaterdag 27 mei per e-mail aan bij het bestuur via je reply op deze mail of het formulier op de website. We reserveren dan een plek voor je aan de picknicktafel!
Opgelet, het aantal plekken is beperkt, we schrijven je in op volgorde van aanmelding en helaas, vol is vol. NB aanmelden kan dus NIET via Facebook

PRAKTISCHE INFO

Aanmelden: noodzakelijk i.v.m. lunchbereiding, uiterlijk zat. 27-5 per e-mail via info@viamiddendelfland.nl

Datum: woensdag 31 mei 2023 van 12 – 14 uur. Inloop vanaf 11.45 uur

Kosten: deelname voor VIA-leden kosteloos

Introducees: in overleg en tegen betaling, informeer bij het bestuur

Dress-code: casual praktisch. De picknickplaats is buiten en deels overdekt. Zorg dat je voldoende warm bent gekleed en draag praktische schoenen.

Dieet: vegetarisch alternatief is mogelijk, wel even melden bij aanmelding. Met overige dieetwensen (bijv. vegan, gluten, koemelk etc.) kan gezien de aard van de geserveerde streekproducten helaas geen rekening gehouden worden.

Honden: vanwege de gemoedsrust van de boerderijdieren niet toegestaan

Parkeren: beperkt mogelijk, op aanwijzing van de organisator

ADRES EN (WANDEL-)ROUTE

Boerderij De Hoefwoning
Parallelweg 3, 3155 RM Maasland

De inrit van de oprijlaan ligt ongeveer 200 meter naast die van Divoza Dierenvakantieland.

Voor de wandelliefhebber:
De Hoefwoning ligt in het prachtige buitengebied van Maasland. Houd je van wandelen en heb je de tijd? Ga dan wat eerder van huis en neem het historische kerkepad. De routebeschrijving daarvoor staat op https://www.hoefwoning.nl/contact/

https://www.hoefwoning.nl/

Lees meer

Tijd

31 mei, 2023 12:00 - 14:00(GMT+02:00)

Locatie

Boerderij de Hoefwoning, Parallelweg 3, 3155 RM Maasland

Other Events