2016

1 november 2016: VIA ontmoet de Delftse uitdaginguitdaging20161101

Sociaal betrokken onderneemster Wilma Broeseliske vertelde het selecte gezelschap (er waren veel afmeldingen) gepassioneerd over de Delftse Uitdaging. Het is een ondernemersplatform dat bruggen bouwt tussen bedrijfsleven en samenleving in Delft en (sinds een jaar) ook Midden-Delfland. De Uitdaging is gebaseerd op het principe van de deeleconomie: voor wat, hoort wat, dus.

Maar hoe voorkom je als kleine onderneemster dat je alleen maar dingen weggeeft? Wilma adviseert om een balans te zoeken: probeer vanuit je betaalde activiteiten de niet-betaalde activiteiten te compenseren. En zorg dat de niet-betaalde activiteiten je wel iets opleveren: energie, een groter of hechter netwerk, naamsbekendheid.

Na de presentatie probeerden de aanwezige VIA-leden in het kantoor van de Rabobank in De Lier met elkaar een match te maken. Welke diensten of producten zijn aan elkaar te koppelen en hoe kun je wat voor elkaar betekenen? In een volgende netwerkbijeenkomst gaan we kijken wat hier van geworden is.

25 augustus 2016: VIA van Top tot Teentoptotteen20160825

De weergoden hadden ons niet gunstiger kunnen zijn. Op een zwoele zomeravond werden we (28 leden) in de polder gastvrij ontvangen door Jacqueline Poot van De Hooitas. Daar stond ons een aangename verrassing te wachten. VIA-leden Syona van Leeuwen (Ontdek Jezelf) en Rosalie Schipper (Praktijk Roos) lieten ons hun expertise ervaren op het gebied van meditatie en aromatherapie. Het was een heerlijk ontspannende VIA-avond in de boomgaard. Fotografe Ivonne Ruijgt heeft aantrekkelijke profielfoto’s gemaakt van de leden die er de vorige bijeenkomst niet bij waren. 

9 juni 2016: Professionaliseer je uitstraling

9juni2016In de serre van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight voelden 22 VIA-leden elkaar aan de tand over hun bedrijf. Volgens een speeddateformule kreeg iedereen de kans zichzelf te pitchen bij 5 andere leden. Tussendoor zorgde fotografe Desiree Nieuwenhuize van www.photofirst.net voor professionele profielfoto's van alle leden voor de VIA website en sociale media kanalen. Uiteraard konden deze foto's ook voor eigen gebruik worden aangeschaft. 

Na een korte pauze pitchte ieder lid het bedrijf van een andere VIA-ster en dat was een groot succes. De onderneemsters prezen enthousiast het werk van hun collega's aan. 

Het was een bruisende avond waarin we onze uitstraling konden professionaliseren en weer meer over elkaar te weten zijn gekomen. 

13 januari 2016: Nieuwjaarsborrel

nieuwjaar2016De jaarlijkse nieuwjaarsborrel vond plaats in de authentieke kelder van het Oude Gemeentehuis in Schipluiden. Er was geen formeel programma. Veel van de VIA-leden (het zijn er inmiddels 43) maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar.

 

 

 

kunstwerk akkerleven2012

Elk kwartaal komt VIA Ondernemende Vrouwen Midden-Delfland bij elkaar. Wil je ook eens komen kijken of VIA iets voor jou is? Je bent van harte welkom op een van onze avonden! Meld je vooraf wel even per e-mail aan.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019. VIA Midden-Delfland, alle rechten voorbehouden.