2015

17 november 2015: Onder de motorkap

autoworkshopVIA penningmeester Jolanda van Winden en haar man Aad ontvingen ons gastvrij in de Delftse garage van Autobedrijf EDA de Heus voor een workshop over auto’s. Blijkbaar sprak dit onderwerp ons ledenbestand erg aan, want een recordaantal van 32 belangstellenden had de herfststormen getrotseerd om hierbij aanwezig te zijn. Bij binnenkomst genoten we van een kop koffie en een zoete versnapering van kersvers VIA-lid Andrea Verheul.

Voordat we met elkaar de werkplaats in gingen om letterlijk een kijkje onder de motorkap te nemen, vertelde Aad ons over verschillende auto-onderdelen en over hoe te handelen bij pech. “Bel Aad”, werd een gevleugelde uitspraak. Na afloop van de rondleiding borrelden we nog lekker even na met hapjes van Mariska Paping. Waarna we weer met een gerust hart de weg op konden. Weer wat geleerd!

27 augustus 2015: Zomers eropuit / Vi et animo

Het was een actieve en verrassende VIA-avond, georganiseerd door drie enthousiaste leden: Marion Vreugdenhil, Suzanne Hesemans en Rina Groot. Tijdens een wandeling in en om Schipluiden ontdekten we schoonheid in alles. 

eropuit

Al lopende leerden we daarnaast elkaar en ieders bedrijf beter kennen. Marion bracht ons iets bij over de geneeskrachtige werking van bomen en planten.
Suzanne liet ons nadenken over duurzaamheid in ons eigen bedrijf en ontroerde met het tragische verhaal van Pyramus en Thisbe en de moerbeiboom. Rina wees ons op de beweging van wilgentakken en vroeg ons een blad of bloem of patroon mee te nemen naar haar atelier. Daar lag voor iedereen een kale steen klaar. Met potlood en stift transformeerden we deze tot een persoonlijke presse papier. Gezonde en kleurige hapjes en drankjes maakten deze geslaagde avond compleet.

21 april 2015: Persoonlijke veiligheidstechnieken

Op 21 april ontmoetten ruim 20 VIA-dames elkaar in het Notenschip in Schipluiden voor onze thema avond. Tevens namen we deze avond afscheid van Daphne. Na jaren van enthousiaste betrokkenheid bij het VIA-bestuur zwaait zij - toch met wat weemoed - af. We hebben haar in het zonnetje gezet met bloemen en een kadobon. vastpakkingen

Simone Grooters van SG Training & Coaching heeft ons daarna meegenomen in haar werkzaamheden als agressie trainer. Zij had speciaal voor de VIA vrouwen een korte workshop Persoonlijke Veiligheidstechnieken ontwikkeld.
We hebben zelf ervaren hoe het is om op een rustige en gemakkelijke manier los te komen uit vastpakkingen. Dus wat doe je als iemand je bij je polsen of kleding grijpt?
We hebben gebruik gemaakt van techniek en niet van kracht, dus iedereen kon dit leren. Het oefenen leidde tot nuttige inzichten en bovenal tot heel veel hilariteit.

Voor de gezellige netwerkborrel hebben Christel van der Drift over B&B de Droomhut en Suzanne Hesemans over Adviesburo Veredeling hun elevatorpitch gehouden. 

29 januari 2015: Een goed begin

Een uitgestelde nieuwsjaarreceptie voor VIA-leden waarin uitgebreid afscheid werd genomen van voorzitter Els de Graaf. Zij droeg na bijna 7 jaar voorzitterschap de hamer over aan Hilde Jansen. 

bestuurswisseling2015

De nieuwe frontvrouw meldde trots te zijn op het netwerk dat zich inzet voor versterking en professionalisering van het ondernemerschap. Met twee nieuwe bestuursleden erbij is het VIA bestuur weer voltallig.

Twee nieuwe tradities zijn geboren op deze avond: het wie-wat-waarom-rondje, waarin de aanwezigen zich even kort introduceren en de VIA ideeënbus. Daarnaast werd een nieuw evenement aangekondigd: de Open Koffieochtend. En er konden drie nieuwe leden worden verwelkomd. Geen elevatorpitches dit keer, maar wel veel informeel bijpraten en voornemens uitwisselen.

 

 

kunstwerk akkerleven2012

Elk kwartaal komt VIA Ondernemende Vrouwen Midden-Delfland bij elkaar. Wil je ook eens komen kijken of VIA iets voor jou is? Je bent van harte welkom op een van onze avonden! Meld je vooraf wel even per e-mail aan.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019. VIA Midden-Delfland, alle rechten voorbehouden.