2014

27 november 2014: VIA zoekt boer deel 2

Na de “Koeien op stal kan ook”-visie van de vorige VIA avond was het ditmaal de beurt aan de bedrijfsvoering van biologische melkveehouderij “Hoeve Ackerdijk”. Petra en Arie van den Berg informeerden ons over de Europese regelgeving, zakelijke besluitvorming, boer in de politiek en passie voor het boerenbedrijf. Daarna was er voor de aanwezige VIA-leden natuurlijk weer genoeg gelegenheid voor uitgebreid netwerken.

De elevator pitches werden verzorgd door Gabriëlle Mosch, Acqua Universo en Margot Siebenlist, uitvaartbegeleiding.

Programma:
19.30 uur    inloop
19.45 uur    welkomstwoord Els de Graaf
20.00 uur    het verhaal van Petra en Arie
21.00 uur    elevator pitches

9 september 2014: VIA zoekt boer (1)

Ruim 20 VIA-leden waren benieuwd naar de visie van VIA-lid Corina van Vliet op het voeren van een succesvol boerenbedrijf en bezochten daarom haar stallen. “Koeien op stal kan ook” was de strekking van haar enthousiaste verhaal. We kregen een uitgebreide rondleiding over het erf en uitleg bij de hypermoderne melkcarrousel. Het zorgde voor genoeg gesprekstof tijdens het traditionele netwerkuurtje.

De elevator pitch werden dit keer verzorgd door Nicolette van Viersen, bladenmaakster uit Maasland. Zij liet enkele (haven)bladen van haar hand zien. 

22 mei 2014: (pittig) Gekruide VIA-bijeenkomst

Op donderdagavond 22 mei werden we warm onthaald in De Hooitas van VIA-lid Jacqueline Poot. Ze woont en werkt op een prachtig plekje aan de Vlaardingsevaart. Het was ideaal weer voor een kruidige wandeling.

Louise Kester van De Oersprong nam ons mee de polder in. Ze vertelde van alles over het (on)kruid langs het pad en het water en liet ons ook de smalle weegbree, brandnetels en klaverbloemen proeven. Het was een mooie, leerzame en lekkere wandeling.

Na afloop mochten we proeven van een groene onkruidsmoothie die een stuk aangenamer smaakte dan de kleur deed vermoeden. Jacqueline Poot kreeg het woord om iets over De Hooitas te vertellen. Ze verzorgt workshop met bloemen en natuurlijke materialen en maakt prachtige, persoonlijke rouw- en trouwstukken. Daarnaast verzorgt ze complete dagjes uit op het water.

Tot slot gingen we over tot het netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Er werden nieuwe plannen en verbonden gesmeed en het bleef nog lang gezellig aan de bloemschiktafel. Zie ook de foto’s op Facebook.

4 maart 2014: Prikkelende bedrijvigheid bij VIA

Op 4 maart kwamen de VIA leden naar horecaboerderij De Paardenstal van VIA-lid Corynne van Leeuwen. Na het nuttigen van koffie en thee en overheerlijke versnaperingen, was de vloer voor Jacqueline Vos-Kuizenga van Fellow Fox.

Ze maakte de ondernemende dames wegwijs in de wereld van de relatiemarketing in drie stappen. “Zou het niet fijn zijn als klanten vanzelf naar je toe kwamen?” was hierbij de vraag. Het sleutelwoord hierbij was het onderbewuste, want in dat reptielenbrein worden de meeste beslissingen, dus ook de keuze voor een dienstverlener, product of verkoper, genomen.

Na afloop werd er weer ijverig genetwerkt en ook een nieuw initiatief geïntroduceerd, Gastvrij Midden-Delfland, dat op veel bijval kon rekenen.

 

 

kunstwerk akkerleven2012

Elk kwartaal komt VIA Ondernemende Vrouwen Midden-Delfland bij elkaar. Wil je ook eens komen kijken of VIA iets voor jou is? Je bent van harte welkom op een van onze avonden! Meld je vooraf wel even per e-mail aan.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019. VIA Midden-Delfland, alle rechten voorbehouden.