2013

28 november 2013: Streektaal van Zuid-Holland 'Tien voor taal'

Kom op 28 november naar de vierde en laatste bijeenkomst van VIA van dit jaar. Het wordt een avond vol verwondering en vooral ook herkenning om woorden en uitdrukkingen die zo typerend zijn voor onze prachtige streektaal. “Tien voor Taal”. Een vermakelijke avond op een monumentale locatie: Bed & Breakfast Rechthuis van Zouteveen van kersvers VIA-lid Marja Koster. Henk Tetteroo praat ons bij over de bijzonderheden van onze eigen streektaal en neemt de gruizige leden een dictee af. Daarna is er gelegenheid om rond te kijken in de B&B en een drankje te nuttigen.

Programma:

19.30u Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
20.00u Start lezing Henk Tetteroo 20.45u Dictee
21.15u Elevator pitch van twee leden (kort & bondig)
21.30u Netwerken tijdens de borrel.

Download hier de uitnodiging met programma etc.

10 september 2013: Succes is een keuze.

Succes heb je zelf in de hand. Of toch niet?
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight van VIA-bestuurslid Hilde Janssen zat goed vol op deze inspirerende avond. We discussieerden met elkaar over vragen als: Kun je succes afdwingen? Waar droom je van? Waar steek je het komende seizoen extra energie in? Een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen. Gespreksleidster was VIA-lid Marja van der Helm.

7 juni 2013: Lustrumviering '5 jaar via VIA'

Een dag vol eigenzinnige ontmoetingen. In een luxe touringcar, geregeld door VIA-lid Coby Nooteboom, werden zo’n 25 uitgelaten onderneemsters veilig vervoerd naar Breda. leden bus bredaNa de ontvangst door evenementenorganisatie “B in Motion” op een heus stadsstrand waaierden we in vijf groepen per fiets uit over de stad.

Tijdens de “ontmoetingsreis” maakten we kennis met bijzondere collega-ondernemers: een poppenspeler, een zangeres, een kunstenares, of een moderne heks. Daarna napraten op een zonnig terras en op de koop toe nog een heerlijk etentje.

 

12 maart 2013: De Wereld van Zorg & Welzijn, de veranderingen in de zorg

In het sfeervolle restaurant van zorgcentrum Akkerleven in Schipluiden werden we gastvrij ontvangen. VIA-lid Nel van der Hoeven gaf een inkijkje in de activiteiten voor jong en oud van Stichting Welzijn Midden-Delfland. Vervolgens kregen we vanuit Pieter van Foreest informatie over de toekomst van de (ouderen)zorg.

Uiteraard kon daarna worden nagepraat en genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje.

 

  

kunstwerk akkerleven2012

Elk kwartaal komt VIA Ondernemende Vrouwen Midden-Delfland bij elkaar. Wil je ook eens komen kijken of VIA iets voor jou is? Je bent van harte welkom op een van onze avonden! Meld je vooraf wel even per e-mail aan.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019. VIA Midden-Delfland, alle rechten voorbehouden.