2009

13 oktober 2009: 'Beleef de tros in de fles'

'Nieuw Tuinzight, waar men druiven drinkt en wijn eet'
(vrij naar S. Carmiggelt)

Programma

  • 19.30 - 20.00 uur inloop en ontvangst met koffie & thee
  • Hilde Jansen ontvangt VIA in haar prachtige bedrijf en geeft op haar eigen enthousiastewijze een rondleiding door de kassen waar diverse soorten smakelijke druivenrassen op biologische wijze worden gekweekt en verkocht.
  • Hierna laat Bas Berkhout van Slijterij Berkhout ons de druif uit de fles proeven in eenwijnproeverij. Tijdens de wijnproeverij maken wij op ontspannen wijze kennis met een aantal mooie wijnen en doen wij veel praktische informatie op die van pas komt bij het kiezen van wijn.
  • Natuurlijk is er tijdens de avond onder het genot van de wijn en een lekker kaasje voldoendegelegenheid tot netwerken.

Locatie
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwetkade Zuid 45
Den Hoorn

Lees de uitnodiging ...

30 juni 2009: 'Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen' 

Locatie
Voor de derde VIA-bijeenkomst zijn we te gast bij Op Hodenpijl (Rijksstraatweg 20, Schipluiden), een unieke plek in het groene Midden-Delfland. Op Hodenpijl komen de natuur, cultuur, kunst, talent, gezondheid en welzijn bij elkaar. Drie prachtige gebouwen, direct met elkaar verbonden...

Programma

  • 19.30 - 20.00 uur ontvangst met koffie & thee
  • Welkomstwoord van voorzitter Els de Graaf
  • VIA ontmoet Op Hodenpijl en de moestuin. Tilly Post verwoordt het prachtig op haar website: 'Binnen Op Hodenpijl is aandacht voor wat mensen beweegt, bezielt en soms ook belemmert. Iedereen is er welkom. Op Hodenpijl is een plek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen ontdekken en ontwikkelen wie ze zijn en wat ze willen'
  • Hierna een netwerkpauze met een drankje.
  • Janny Pronk ontvangt VIA vervolgens op de Zolderetage van de Pastorie. Janny biedt VIA een meditatie aan. De basis hiervan is jezelf en elkaar ontmoeten. We zijn zo druk, druk druk, een moment van bezinning en rust nemen is geen luxe maar kan precies het verschil maken. (www.jannypronk.nl)

Eerst eten?
Voorafgaand aan de VIA bijeenkomst is er om 18.00 uur, voor wie dat wil, de mogelijkheid om heerlijk samen te eten in De Herdershof op Hodenpijl.
De Herdershof is een biologisch restaurant waar je o.a. kunt genieten van groenten uit eigen moestuin, ambachtelijk brood en biologisch vlees. Je kunt kiezen voor een vleesschotel van € 14,50 of een vegetarische schotel voor € 13,50. Het lijkt ons leuk er met veel dames lekker te eten. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Graag zelf reserveren: 015 - 380 18 40 of info @ ophodenpijl.nl en vermelden dat je bij VIA hoort

21 april 2009: 'Hip in de polder'

De tweede VIA-bijeenkomst komt eraan! Deze keer staat de avond in het teken van trends en hoe je daar als ondernemer op in kunt spelen. Aan de hand van een voorbeeldcase zullen we in kleine groepjes, onder leiding van Marielle van Buuren-Broos, brainstormen over toepassingen en deze vertalen naar moodboards. Marielle is een merk- en designmanager en heeft in haar dagelijks werk veel te maken met trends, concepten en creativiteit. Ze geeft regelmatig workshops en regisseert seminars en congressen voor het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Locatie
BVB Substrates stelt haar locatie boven het laboratorium beschikbaar aan VIA en laat ons tevens zien hoe je van een bulkproduct als potgrond een totaal ander concept maakt dat volledig inspeelt op een maatschappelijke trend. BVB Substrates (beter bekend als Bas van Buuren B.V.) is van origine een Maaslands bedrijf en gevestigd op de Coldenhovelaan 10 in De Lier.

Programma
19.30 -20.00 uur ontvangst met koffie & thee
20.00 uur welkomstwoord voorzitter Els de Graaf
20.15 – 21.45 uur interactieve sessie ‘Hip in de Polder'
21.45 – 23.00 uur informele netwerkborrel

Hip in de Polder (verslag)

De VIA-bijeenkomst op 21 april was weer een groot succes! Deze keer stond de avond in het teken van trends en hoe je daar als ondernemer op in kunt spelen. Marielle van Buuren-Broos, merk- en designmanager, gaf bevlogen uitleg welke trends er zijn en aankomen en wat voor reacties je hier op ziet in het bedrijfsleven. Tevens kwamen de verschillende vrouwelijke consumententypes aanbod. Zoals de Hypermama’s, Ploetermoeders, Alfavrouwen, Karma Queens en Ms. Indeprendent.

Vervolgens hebben veertig ondernemers in kleine groepjes, onder leiding van Marielle, creatief en enthousiast gebrainstormd over de toepassingen van trends in hun eigen bedrijf en deze vertaald naar moodboards. Dit levert prachtige concepten op met duidelijke sferen en toepassingen. En meer nog: de dames gingen na afloop van deze avond geinspireerd naar huis met zeer bruikbare ideeen.

BVB Substrates stelde haar locatie boven het laboratorium beschikbaar aan VIA en liet ons tevens zien hoe je van een bulkproduct als potgrond een totaal ander concept voor maakt dat volledig inspeelt op een maatschappelijke trend. Zie hiervoor: www.kidsforearth.nl 

VIA bedankt BVB Substrates voor de fantastische ontvangst.

Wilt u nog eens wat meer weten over trends, consumententypes en hoe je hier met je bedrijf op in kunt spelen? Surf dan naar www.mariellevanbuuren.nl 

VIA bij BVB 2009

 

Staatssecretaris bij kick-off VIA 27 januari 2009

De eerste bijeenkomst van VIA vond plaats in de Delflandhoeve met Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt. Een zeer geslaagde avond waarvoor ruim 40 vrouwelijke ondernemers zich aanmelden!

 Marja van Bijsterveldt spreekt voor VIA

 

kunstwerk akkerleven2012

Elk kwartaal komt VIA Ondernemende Vrouwen Midden-Delfland bij elkaar. Wil je ook eens komen kijken of VIA iets voor jou is? Je bent van harte welkom op een van onze avonden! Meld je vooraf wel even per e-mail aan.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019. VIA Midden-Delfland, alle rechten voorbehouden.